Home » » România |

Delta Dunării

Delta Dunării

O altă comoară a țării este Delta Dunării – fiind considerată cel mai tânăr pământ al Europei, aflându-se pe locul III în lume ca importanță a biodiversității. La vărsare în Marea Neagră prin cele trei brațe, Dunărea ne rasfață cu una dintre cele mai frumoase delte de pe glob, o bijuterie inestimabilă a naturii. Peisajele ce ți se derulează în față, te vor lăsa fără cuvinte când alegi să faci o plimbare cu barca.               

Rezervație naturală - Delta Dunării ascunde un ținut exotic cu peste 1.200 de specii de copaci și plante, cu cea mai bogată faună ornitologică de pe continent, un adevărat paradis al păsărilor unde peste 325 de specii pot fi admirate (colonii rare de pelicani, egrete, cormorani, lebede precum și multe alte specii venite și de prin alte țări precum China, India, Egipt).                                                

Deosebit de bogată este fauna ihtiologică, reprezentată de peste 100 de specii de pești dintre care ştiuca, şalău, crap, caras, biban, lin, hering, anghila și sturion scrumbie, de la care se obține prețiosul caviar. Poveștile pescărești și dragostea cu care le narează oamenii de rând, bunătatea și simplitatea lor, borșul de pește zilnic nelipsit din gospodăriile oamenilor, te vor face să-ți dorești să revii în deltă pentru o altă experiență extraordinară.