Home » »

Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite sunt organizate într-o monarhie federală situată în capătul sud-estic al Peninsulei Arabe din Golful Persic, cu o populație de 9,5 milioane, dintre care doar 11,48% sunt cetățeni emirați iar restul de 88,52% sunt expatriați.

Înființată în decembrie 1971 UAE au apărut ca o federație de șapte emirate: capitala Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah și Umm al-Quwain, care ulterior a devenit una dintre cele mai influente națiuni din regiunea Golfului, populația dublându-se în ultimul deceniu. Astăzi, Emiratele Arabe Unite dețin poziția de important centru economic și cultural al Orientului Mijlociu, fiind una dintre cele mai liberale țări din această regiune, cu nivel ridicat de toleranță și acceptare a altor religii și credințe. Islamul este religia oficială a Emiratelor Arabe Unite, iar limba oficială este cea arabă, deși engleza este foarte des folosită în afaceri și educație, în special în Abu Dhabi și Dubai.

Rezervele de petrol fac ca Emiratele să se situeze pe locul șapte în lume, în timp ce rezervele de gaze naturale o plasează pe locul șaptesprezece în lume. Șheikh Zayed, conducătorul Abu Dhabi și primul președinte al Emiratelor Arabe Unite, a supravegheat dezvoltarea Emiratelor și a veniturilor directe din petrol investind în domeniul sănătății, educației și infrastructurii. Economia se bazează pe exportul de petrol și de gaze naturale, orașul cu cea mai mare populatie, Dubai, fiind un important oraș turistic global și centru internațional de aviație.

Guvernul Emiratelor Arabe Unite a făcut investiții uriașe în industria turismului, pentru a transforma  această țară într-una dintre cele mai populare destinații turistice din întreaga lume. Experiența de shopping imbatabilă, evenimente spectaculoase, zgârie nori și stațiuni de lux, plaje cu nisip auriu, sunt doar câteva dintre motivele pentru care Emiratele atrag milioane de vizitatori din întreaga lume în fiecare an.

Haideți să descoperim împreună Emiratele Arabe Unite! Completați formularul de contact pentru o ofertă personalizată !